Az autókamera-portál

2010. június 17. 00:20 - CarCam.hu

Smarty kamerák

Általános bemutatás | Kinek ajánljuk? | A Smarty működése | Felvételek megtekintése | Letöltések

Smarty BX-1000

Fogadjon fel egy megbízható szemtanút, aki mindig Ön mellett áll! A Smarty BX-1000 N,  Smarty BX-1000 H és Smarty BX-1500 HD fedélzeti kamerák folyamatos vagy esemény-felvételre is képesek (akár "visszamenőleg" is!), a mozgást beépített gyorsulásérzékelők (G-szenzorok) figyelik, a rögzítés helyének, valamint a haladási sebesség és irány dokumentálásáról pedig a beépített, nagy érzékenységű GPS vevő gondoskodik. A felvételek és a hozzájuk tartozó adatok egyszerűen megtekinthetők és kiértékelhetők a magyar nyelven is elérhető Smarty PC Viewer szoftver segítségével.

A Smarty fedélzeti kamerákat mindenkinek ajánljuk, aki közlekedik. Bármikor adódhat olyan helyzet, amit érdemes dokumentálni, mert vitáktól menekülhetünk meg, így időt és pénzt spórolhatunk, vagy tanulságos, vicces szituációba keveredve mindenki okulására vagy szórakoztatására rögzíthetjük a történteket. A Smarty kamerákat független igazságügyi szakértő is vizsgálta, és megállapította, hogy az általa rögzített adatok pontosak, a videó-felvételek nem manipulálhatók, így azok felhasználhatók egy bizonyítási eljárás során. A Smarty a hiteles szemtanú!

A Smarty fedélzeti kamerák két különböző felbontású változatban kerülnek forgalomba. A BX-1000 N és BX-1000H típusok 640*480 pixeles, míg a BX-1500 HD nagy felbontású, 1280*960 pixeles kép rögzítésére alkalmas. A HD változa ezen felül beépített mikrofonjának köszönhetően hangot is rögzít, illetve a beállítást segítő video-kimenettel rendelkezik.

Néhány felhasználási terület, illetve helyzet, amikor jól jöhet a Smarty használata - a teljesség igénye nélkül:

  • Hétköznapi közlekedés. Akár apró, bosszantó koccanás, akár komoly baleset történik, az eseményről készült felvétel (GPS-adatokkal, sebességgel, pontos dátum- és időadatokkal, a gyorsulásérzékelők méréseivel) fontos bizonyíték lehet.
  • Biztonság. Polgárőrségek, járőr-szolgálatok számára járhat komoly előnnyel a bejárás során készült felvételek elemzése. Például a helyszínen még jelentéktelennek tűnő személy vagy jármű egy később bekövetkező bűncselekmény miatt hirtelen fontossá válhat.
  • Területfelmérés, bejárás, terepszemle. Legyen szó akár egy rally-versenyről, egy filmforgatás terepszemléjéről, vagy egy rendezvény helyszíneinek bejárásáról, a Smarty mindig pontosan, GPS-koordinátákkal kiegészítve rögzíti a képet, így nem csak az egyes helyszínek képe, hanem azok pontos helye is rendelkezésre áll.
  • Utazás. Szép, izgalmas helyeken járva kellemes emlék a Smarty által rögzített videó. Menet közben nem marad le semmiről: a felvétel gombot megnyomva a Smarty akár a gombnyomás előtti 20 másodpercet is képes rögzíteni ideiglenes memóriája segítségével. Lehetőség van folyamatos felvételre is, ekkor (amennyiben a legkisebb, 1 kép/mp-es képfrissítést választjuk) akár 167 órányi felvétel is elférhet egyetlen, 16GB-os memóriakártyán!
  • Flotta- vagy járműkövetés. Ha Ön nem szeretne havidíjas szolgáltatást, de mégis jó volna tudni, merre jártak a cég autói, a Smarty beépített GPS-vevője által rögzített nyomvonal (a videó-rögzítéstől függetlenül) folyamatosan dokumentálja a megtett útvonalat. A bejárt út egyszerűen megtekinthető a Google Earth térképein.
A Smarty fedélzeti kamerák működése

Smarty BX-1000A készülék nagylátószögű lencséje segítségével mindent lát, ami az autó előtt történik. A videófelvétel rögzítése lehet állandó (az SD-kártya kapacitásáig vagy folyamatosan a korábbi felvételek törlésével), illetve esemény-vezérelt. A felvételt kiváltó esemény lehet egy gombnyomás (RECORD), vagy a beépített gyorsulásérzékelő szenzorok valamelyike által küldött "riasztás": hirtelen kormánymozdulat, gyorsulás vagy fékezés, ütközés, kátyú. Ekkor a Smarty az esemény előtti másodperceket is rögzíti, mivel ideiglenes belső tárhelyén jegyez mindent amit lát, majd szükség esetén ezt SD-kártyára írja.

A Smarty beépített, nagy érzékenységű GPS-vevővel van felszerelve. Ennek köszönhetően nem csak a pontos dátum- és időadatok kerülnek rögzítésre, hanem a sebesség, a haladási irány, valamint a felvétel készítésének pontos helye is. A GPS a videófelvételektől függetlenül, folyamatosan rögzíti a bejárt útvonalat, ami később számítógépen a Google Earth térképein megjeleníthető.

A készülék a videófelvételeket, a hozzá tartozó GPS és G-szenzor adatokkal együtt egy speciális, tömörített formátumban menti, ennek köszönhetően az adatok nem manipulálhatók. A képhez tartozó helyszín-, sebesség- és időadatokban mindig megbízhat.

A Smarty beépített kondenzátora segítégével akkor is rögzíti, és rendben lezárja az utolsó felvételt, ha a tápellátás valamilyen okból (gyújtás levétele, kábel sérülése, stb.) megszakad, tehát a megkezdett felvétel mindig rendelkezésre áll.

A felvételek megtekintése - a Smarty PC Viewer szoftver

Smarty PC ViewerA készülékhez gyárilag mellékelt 4GB-os SD kártyáról egyszerűen telepíthető a PC Viewer alkalmazás. Segítségével megtekinthetők az SD-kártyára rögzített felvételek, a hozzájuk tartozó gyorsulásérzékelő-grafikonokkal, valamint a rögzítés helyét mutató Google térképpel. A szoftver ezen kívül képes a felvételeket hagyományos AVI formátumban exportálni, kívánság szerint feltüntetve a képen a megadható jármű-azonosítót (pl. rendszám), sebességet, haladási irányt, dátum- és idő-adatokat, valamint a GPS pozciót. A felvételekből JPG formátumú pillanatképek is menthetők, és ezek alapján akár jegyzőkönyv is készíthető vele egy-egy esemény képeiből, valamint a kapcsolódó adatokból.

Smarty GPS log A Smarty GPS vevője által rögzített bejárt útvonal egyetlen kattintással megjeleníthető a Google Earth térképein vagy műhold-képein. A nyomvonal pontról-pontra tartalmazza a sebesség és G-szenzor adatokat is. Az adatokban kereshetünk is, például lekérhetjük azokat a szakaszokat, ahol az autó 130km/h-nál gyorsabban haladt, vagy az egyik G-szenzor a megadottnál magasabb értéket regisztrált.

 

Letöltések:

  • Smarty BX-1000 N és Smarty BX-1000 H magyar nyelvű használati útmutató (13.6MB PDF)
  • PC Viewer szoftverhez magyarítás - a BX1000H és BX-1000N modellekhez (1MB EXE)
    Használata: ellenőrizze, hogya PC Viewer program ne fusson! A letöltött EXE fájlt másolja be a PC Viewer szoftver telepítési könyvtárába (ez alapértelmezésben: C:\Program Files\PCViewer BX1000).
    A letöltött Smarty_PCViewer_hun.exe alkalmazást itt futtatva a nyelvi fájlok lecserélődnek, a PC Viewer program következő indításakor már magyarul láthatók a menük.
    Figyelem!!! A BX-1000-es és a BX-1500-as sorozat PC-s megtekintő szoftvere (PC Viewer) nem egyezik meg! Kamerájához csak a megfelelő szoftvert használja, illetve a PC Viewer magyar nyelvű menük közül is a megfelelő változatot telepítse! A nem megfelelő program vagy nyelvi fájlok telepítése hibás működést okozhat!
  • PC Viewer BX-1500HD v1.0.1.1 + magyar menü (1.15MB ZIP)
    A ZIP tartalmazza a BX-1500HD típushoz használható PC Viewer szoftver legfrissebb verziójának telepítőjét, valamint az ehhez tartozó magyar nyelvi fájlokat. A telepítéssel kapcsolatos információkat szintén megtalálja a ZIP-ben.
    Figyelem!!! A BX-1000-es és a BX-1500-as sorozat PC-s megtekintő szoftvere (PC Viewer) nem egyezik meg! Kamerájához csak a megfelelő szoftvert használja, illetve a PC Viewer magyar nyelvű menük közül is a megfelelő változatot telepítse! A nem megfelelő program vagy nyelvi fájlok telepítése hibás működést okozhat!
  • CarCamStat v1.2 (1MB ZIP)
    Menetlevél egyszerűen, Smarty kamerával. A szoftver néhány kattintással képes a Smarty fedélzeti kamerák GPS egysége által rögzített adatok alapján menetlevelet készíteni. A bejárt nyomvonalat térkép-szoftverekben (Google Earth, Garmin MapSource, stb.) megtekinthető formátumban is képes exportálni. A program telepítést nem igényel: csomagolja ki a letöltött ZIP-et, majd futtassa a benne található CarCamStat.exe file-t! A program működéséről további információt annak HELP-jében talál.
  • Smarty bemutató videó és PC Viewer képernyő-képek (30.1MB ZIP)

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://carcam.blog.hu/api/trackback/id/tr706614057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lipták Gábor 2010.09.01. 10:03:06

Üdv! Ez egy nagyon remek kamera, ilyet használok én is a személyautómban, és a kamionomban is. Remek képet csinál éjszaka is! Eddig szerencsére nem volt rá szükség mint "tanu". Érdeklődni szeretnék, hogy hol lehet megnézni melyik a legfrissebb firmware a kamerához, és hogy honnan lehet letölteni? A gyártó oldalán erről nem találni semmit. Üdv Gabi

magpet 2010.09.16. 22:13:53

Kedves Gábor! Firmware-t még nem frissítettünk a Smarty-kon, sajnos erről nekünk sincs bővebb infónk, mint hogy a gyártó oldaláról tölthető le. Felvesszük velük a kapcsolatot, és amint megtudunk valamit, eláruljuk a titkot!

mezzanine 2010.11.24. 08:59:31

Mi a különbség a H és az N kamera között?

magpet 2010.11.25. 18:10:17

mezzanine: A látószög. Az "N" 90°-os, a "H" pedig 170°-os látószöggel rendelkezik. A kamera többi része ugyanaz, árban sincs közöttük különbség.

ACE 2011.03.22. 22:00:18

Nekem nagyon kéne ez a szoftver, amivel meg lehet nézni ennek a kamerának a felvételeit. Le lehet ezt valahonnan tölteni? Valaki meg tudná osztani velem?

borosvi 2012.08.14. 11:11:12

Üdv! Érdeklődnék, hogy a kamera egy 32 GB-os kártyára mennyit tud rögzíteni folyamatos felvételnél, hány óra??? Köszönöm a választ!

jickx09 2012.08.21. 21:37:30

@borosvi - nekem 14-15 ora anyag fer el rajta. A video nagysaga amugy fugg a fenyvisyonoktol is.

Nevets 2020.09.30. 19:07:16

BX1000 Plus készülékemhez PC Viewer szoftvert honnan tudom letölteni ?

manosman 2020.11.04. 12:23:38

Véletlenűl töröltem a kártyáról mindent,Így most nem tudom használni a kamerát.Honnan lehet másik kártyát szerezni??Esetleg valaki el tudná-e kűldeni a vezérlő programot,amit a kártya tartalmaz?BX 1000 kamera..joecarp@freemail.hu címre.Ha valaki tud segíteni,azt nagyon megköszönöm.
Az autókamera-portál
süti beállítások módosítása