Az autókamera-portál

2010. július 06. 13:40 - CarCam.hu

Át a piroson!

Ha nekem nagyon zöld, akkor vajon a keresztirányú forgalomnak mennyire piros?

A Váci úton észak felé haladva a Dózsa György út kereszteződésénél megkaptam a zöld jelzést. Közvetlenül ez előtt láthatóan páran még átcsúsztak az erős sárgán, de vajon milyen színű lámpás alatt vágtatott át a Megane kombi?

Címkék: piros lámpa
7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://carcam.blog.hu/api/trackback/id/tr416614113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

notar 2010.07.06. 15:17:58

Pont az ilyen esetekre tökéletes a fedélzeti kamera. Nem kell vitatkozni az ilyennel, mire kiér a járőr (elég sok idő szokott eltelni), már a kész anyagot tekintheti meg.

magpet 2010.07.06. 21:08:32

notar: van esetleg infód a videó, mint bizonyíték jogi hátteréről? Csak mert egyfelől azt hallani, hogy Magyarországon a videó nem bizonyít semmit (ami azért elég logikátlannak hangzik), másfelől viszont épp ma volt attól hangos minden híradó, hogy újabb motoros huligánokat keresnek a youtube-ra feltöltött videóik alapján, és ha megvannak, eljárás is indul ellenük. Akkor most mi van? Vagy csak eljárás indítására jó, de utána semmi másra?

T-T 2010.07.07. 02:07:02

magpet: Magyarisztánban bármit fel lehet használni. De leginkább csak ellened. :( notar: remélem tényleg jó lesz rá, ez lenne az egyik fő felhasználási területe a Smarty-nak. Abban lehet reménykedni, hogy a videófelvételeket saját (kódolt, nem módosítható) formában rögzíti, és ha el van mentve, bármikor visszajátszható. Amit így közzé lehet tenni, az csak egy AVI formátumú videomentés, amit a Smarty szoftvere készít az eredeti fájlból.

magpet 2010.07.07. 07:37:11

Érdekes kérdés ez, lehet hogy próbálok is keríteni egy jogászt a témában. Mert azt azért abszurdnak tartanám, hogy egy videón minden egyértelműen látszik, a bíróság pedig két tanúskodó haver (vagy egy szimpatikus biztosító "kárszakértőjének") vallomását figyelembe véve az ellenkezőt ítélje. Bár nálunk tényleg minden megtörténhet. Ahol egy magáncég alkalmazottai által készített, fotó nélküli feljegyzés ("zárt rendszer", hehe) alapján szabhatnak ki parkolási bírságokat, ott nincsenek illúzióim. :(

T-T 2010.07.07. 10:48:39

Ahogy töprengtem, akár ebben is segíthet a Smarty, ugyanis a log-ot folyamatosan (5mp-enként) menti. Ha ezt nem törlöd (úgysem foglal nagy helyet) hanem naponta/hetente kiírod egy könyvtárba, akkor vissza tudod nézni. Tehát ha egyszer jön a levélke, hogy 3 hónappal ezelőtt 16:40-kor az Andrássy úton nem fizettél parkolást, akkor visszanézheted, hogy tényleg ott voltál-e akkor (mert már hallottam pár érdekes dologról e téren).

magpet 2010.07.07. 11:38:08

T-T: ez elméletben jó. A gond az, hogy a centrum parkológengszter kft. adatait elfogadja a bíróság, mint "zárt rendszert", az enyémet meg nem. Pedig a Smarty (vagy akár egy Garmin track) leaglább annyira zárt rendszer, mint a centrum teszkós digitgépének exifjében jegyzett dátum és idő. Szerintem.

laci9_9 2010.07.08. 11:13:21

T-T. A nem voltam ott, illetve máshol voltammal az a gond, hogy -szerencsére- a kamera és az autó nincs "összedrótozva", mindkettő működik a másiktól elkülönítva is. Ezáltal csak az bizonyítható, hogy a kamera az adott időpontban máshol volt. Egy esetleges balesetnél viszont ügyes ügyvéddel és prezentációval szerintem felhasználható. Ha a delikvens eszméletnél van, érdemes a rendőrrel jegyzőkönyvbe vetetni azt, hogy működött ilyen kamera.
Az autókamera-portál
süti beállítások módosítása