Az autókamera-portál

2010. december 19. 20:57 - CarCam.hu

Az eddigi legszebb piroslámpás menet

Volt már az oldalon pár ilyen-olyan piroson átcsúszós jelenet. Ez most kicsit más, itt nem egy-két másodpercen múlt a lámpa színe.

A nagy budapesti éjszakában gurultunk egy főútvonalon. A mellettem haladó taxi a bő tíz másodperce (!) piros lámpán haladt át, láthatóan mindenféle lassítás nélkül. Sose tudjuk meg, hogy egyszerű elbambulásról van-e szó, vagy netán egyfajta "úgyse jön senki, én meg sietek" hozzáállásról. Igazából mindegy is, egyik se megnyugtató. 

Finoman jegyzem meg, hogy az éjszakai piros lámpák jelentős része teljesen fölöslegesen üzemel. Ezen az útszakaszon is a főút minden irányból belátható, ráadásul osztottpályás, tehát az elsőbbségadási kötelezettség akár "két részletben" is letudható. Nagy kérdés persze, hogy a magyar közlekedők mennyire érettek egy lámpás agyonszabályzás nélküli világra. A fenti helyzetben pedig csak az a veszedelmes, hogy a taxi vezetője hiába gondolkodik lazán, ha a kereszteződésben szabálytisztelő, a saját elsőbbségében vakon bízó autóssal találkozik, akkor abból csúnya csattanás születik.

Címkék: piros lámpa
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://carcam.blog.hu/api/trackback/id/tr666614193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kfp 2010.12.27. 01:37:58

Aztán ha a lámpa zöldre vált, satuzni kezd, és az utasnak majd megmagyarázza miért: - Jönnek a kollégák!
Az autókamera-portál
süti beállítások módosítása