Az autókamera-portál

2011. február 18. 09:00 - CarCam.hu

Kerékpárral a szembejövő sávban

Zoltán felvételén egy bátor bringás látható, aki a meglehetősen szűk kétsávos úton rossz sávot választ. Értem a felvétel készítőjének indulatos sorait, bár - megrögzött bringásként - megjegyzem, azért nem mindenki komplett őrült, aki kerékpárral próbál közlekedni... :)

Miért várják el egyes emberek (biciklisek, gyalogosok), hogy mások vigyázzanak az életükre a közutakon? Miért kellene, hogy érdekeljen engem egy olyan ember biztonsága, akit -láthatólag- nem érdekel a saját biztonsága?
Miért van az, hogy abban a pillanatban, ha valaki kerékpárra ül, akkor valami oknál fogva pillanatok alatt átlényegül egy önmagát elit kaszthoz tartozónak gondoló,  -tessék engem kiszolgálni- nevezetű lénnyé?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://carcam.blog.hu/api/trackback/id/tr386614257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diego 2011.02.18. 14:37:16

És még véletlenül sem a másik oldali járdán menne. Az a baj, hogy amikor valami hülye kitalálta, hogy jogosan lehet szembe biciklizni a forgalommal, majd 2 héten keresztül minden nap hol visszavonták, hol megint elfogadták, az emberekben az első mondta ragadt meg: szabad szembe menni. És ebből előbb-utóbb olyan balesetek lesznek, aminek nem az autósok lesznek az áldozatai.
Az autókamera-portál
süti beállítások módosítása