Az autókamera-portál

2011. december 06. 09:00 - NyenyeMákos

Megállni tilos?

A megállni tilos tábla szerintem egy kicsit túlmisztifikált a magyar közlekedésben. Egy kicsit olyan fekete és fehér. Az összes árnyalata a várakozni tilos, oszt' jóvan'. Az Egyesült Királyságban úgy árnyalják a megállni tilos dolgot, hogy az út szélén festés nincs, van, 1 csík fehér, 1 csík sárga, dupla csík sárga, 1 csík piros, dupla csík piros, illetve még néhány elborult variáció pl. zebráknál, stb... Ja, és ezek jelentései (időben mettől meddig) városonként változ(hat)nak. Tamás felvételén egy lakópark (vagy üzleti negyed?) parkoló részén láthatóan tétova, eltévedt emberek próbálják kitalálni hova is csöppentek. Egy ilyen helyen és ilyen szituációban a megállni tilos tábla talán egy kicsit erős, én elnézném nekik, de a szabály az szabály...:-)

Címkék: megállni tilos
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://carcam.blog.hu/api/trackback/id/tr546614431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magpet 2011.12.06. 15:50:50

Sajnos tényleg rutinból, ész nélkül szórják a megállni tilos táblákat. Kitenni nem bonyolult, aztán hátha egyszer hoz egy kis pénzt. Annak idején, mikor a kerékbilincs újdonságként megérkezett kis hazánkba ('90-es évek közepe talán?), volt szerencsém TV-nél dolgozni. Egy illetékes nagyemberrel forgattunk a témában, aki azt mondotta az interjúban, hogy akkor alkalmaznak kerékbilincset, ha megállni tilos van, de a jármű nem okoz balesetveszélyt, valamint nem akadályozza se a gyalogos- se a járműforgalmat. Az interjú után kis csöves kameratechnikusként, magánemberi minőségemben rákérdeztem: ha valahol meg lehet állni úgy, hogy se balesetveszély, se akadályozás, akkor ott miért van megállni tilos? Nem kaptam értelmes választ. Sajnos 15 éve kevés volt ahhoz, hogy változzon a hozzáállás. :(
Az autókamera-portál
süti beállítások módosítása