Az autókamera-portál

2010. december 13. 14:39 - CarCam.hu

Skóciában is piros a piros

A CarCam.hu ideiglenesen Skóciában állomásozó tudósítójától, Mákostól megtudtuk, hogy néha bizony ott is szokás rugalmasan értelmezni a piros lámpát.

Egy olyan tipikus sikítós jelenetnek voltam tanúja, mikor 3 autó átmegy a piroson. Szerencsére tőlem távol, egy másik kereszteződés lámpájánál történt az eset. Az első egy Taxis, még csak nem is sárgában, hanem kövéren a piroson csusszan át, a második a Minis, no comment, a harmadik egy Volvos, akinek egy nyilas zöld lesz, mire a lámpához ér éppen, de a sebességéből ítélve akkor sem állt volna meg, ha nem vált nyilas zöldre az egyenes. Az öngyilkosjelölt hullazsáktöltelék gyalogosok pedig csak a hab a tortán ebben a jelenetben. Jó "szórakozást" a videóhoz. Annyit még megemlítenék, hogy Edinburgh-ban a zöld hullám olyan, hogy vagy van, vagy nincs. A lámpák önálló életet élnek, egyszerűen nem lehet megtanulni, hogy mi mi után lesz zöld, piros, mi a sorrend. Érzésre még változik is a rendszer hétköznap/hétvégén. Szóval az a verzió ki van csukva, hogy járnak erre, és ismerik a "lámpák járását".

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://carcam.blog.hu/api/trackback/id/tr216614183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az autókamera-portál
süti beállítások módosítása