Az autókamera-portál

2011. február 07. 09:00 - CarCam.hu

Záróvonal elfogással

Záróvonalas balkanyar, azonnali rendőri intézkedéssel. A szabály az szabály. De ezen felvétel kapcsán - hangsúlyozva, hogy nem ismerem az adott utcát és a közlekedési viszonyokat - óhatatlanul eszembe jutott a vezess.hu (szélmalom)harca a túlszabályzás ellen.

A közlekedési szabály azért fontos, mert ha megegyezünk bizonyos viselkedésformákban, akkor mindenki joggal számít ezek betartására a többiek részéről is, és ebben a hitben megy át a zöldön, vagy épp áll meg a pirosnál. A túlszabályzás pedig sokakat késztethet szabályszegésre - ennek morális vetületén kár töprengenünk, a dolog így van. Nem volna-e értelme helyenként kicsit lazítani a gyeplőn, hogy ezáltal a közlekedőkben felgyülemlő feszültség is enyhüljön? A Zoltán által küldött felvételen szabályszegést látunk. De biztos az, hogy egy STOP-táblával védve nem bízhatnánk rá a balra kanyarodást a nép egyszerű gyermekére?

Elnézést a kicsit szubjektív szerkesztőségi véleményért, jöjjön hát a küldemény!

Nem tudom, hogy mások (akinek szintén van fedélzeti kamera az autójukban) hogy vannak ezzel, de nekem meglepően gyorsan gyűlnek az "érdekes" felvételek, pedig én nagyrészt csak Sopronban és környékén autózom.
Ez a felvétel önmagáért beszél.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://carcam.blog.hu/api/trackback/id/tr626614241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

notar 2011.02.07. 11:46:08

Teljesen egyetértek veled. Évek múltán pedig majd valaki leveszi a táblát és egy kis festék is kerül a vödörbe. Az ember értelmes állat - ha nem látja a szabály értelmét, nem lesz jogkövető. Persze érdemes azért azon is morfondírozni, hogy a rend őrei - a mi szolgálatunkra és védelmünkre - az ilyen szabálysértéseknél egyből ott tudnak lenni. (biztos nem a helyismeret alapján és az előforduló szabályszegők számának ismeretében) Ez a könnyű pénzkereset és a rendőri pótcselekvés szoros kapcsolatának újabb ékes példája.

Zoltán 2011.02.07. 19:30:46

Ahol a felvétel indul, ott épp egy körforgalomból jövök ki. Tehát kötelező haladási irány jobbra, majd úgy 100 m-re ott a körforgalom, ahol vissza lehet fordulni.

diego 2011.02.07. 19:58:34

Nagyon fogtok utálni, de szerintem akkor is a suzis hibázott. Nekem mindig úgy tanították, hogy a záróvonalat úgy képzeljem el, hogy az egy fal. Nem lehet rajta átmenni. Azért van ott, mert ott van. Nem az okát kell keresni, és a kibúvókat. Átment rajta és pechére meg is szívta. ezzel nem azt akarom mondani, hogy büntessék is meg, csak sétáljanak már vissza vele, és mutassák meg, min ment keresztül. Mert ha teszem azt valaki arra jön, ez az okoska meg kikanyarodik akkor törik az autó.

magpet 2011.02.10. 15:58:35

Persze, a suzukis hibázott, megszegett egy szabályt. A nagy kérdés, hogy érdemes-e belefulladnunk a rettenetes szabály-rengetegbe? Nehéz ügy, mert egyrészt vannak hülye és fölösleges szabályok, másrészt ha ezeket a hülye szabályokat mindenki elkezdi egyénileg felülbírálni, akkor előáll az anarchia. Egyetlen ellenszer: a beteges túlszabályzásból finoman visszavenni. Persze ha kell a bevétel, akkor nem.
Az autókamera-portál
süti beállítások módosítása