Az autókamera-portál

2011. március 01. 14:05 - CarCam.hu

Jelzőlámpa nélkül egy métert se!

Mi történik, ha nem működik a közlekedési lámpa? Mi történik, ha nincs senki a kereszteződésben, aki fogja az egyszerű autós kezét, hogy ügyesen átvezesse? Rossz belegondolni, hogy mi lenne ezekkel az emberekkel, ha nem segítené őket a sok színes jelzőlámpa, a kötelező haladási irány táblák, és egyéb jelzések.

Megkockáztatom a kijelentést, hogy Zoltán felvételén abból a típusú autósból láthatunk néhányat, akiknek fogalmuk sincs az őket körülevő világról. Ha pedig mégis saját döntés kéne hozni és felfogni valamit a történésekből, menthetetlenül összeomlanak. Ez pedig sokszor veszélyesebb, mint egy üres autópálya-kivezetőn a 70 helyett 90-nel "száguldozó" vezető.

Hogyan kell közlekedni, ha nem működik a közlekedési lámpa? A jelek szerint sokan nem tudják.
Ez a közlekedési helyzet nem volt veszélyes...
Inkább szánalmasnak mondanám, hogy egyeseknek gondot okoz egy ilyen "egyszerű"  forgalmi helyzetet megoldani. Ráadásul nem is csak egy embernek gond, egy egész kereszteződésnyi autósnak.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://carcam.blog.hu/api/trackback/id/tr856614263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ST 2011.03.02. 20:25:23

Üdvözlet! Sajnos mindennapos dolog, hogy ha váratlan szituáció adódik, nem tudják a helyes megoldást. Pl. megkülönböztető jelzéseit használó gépjárművel való találkozás, zebra, autóbusz öbölből való kiengedése... Pszichológia - csoportpszichológia. Fogalmam sincs, mi járhatott a fejükben, de azt el kell ismerni, hogy észrevették a fények hiányát... Jól gondolom, hogy Sopronban készült a felvétel? Vajon, ha nem jön a busz, még most is ott állnának? Nem szeretnék cinikus lenni...

magpet 2011.03.03. 20:31:31

ST: hasonlók jártak a fejemben nekem is, mikor láttam a felvételt. Itt csak vicces szerencsétlenkedés, de - ahogy Te is írod - ezek a figurák ugyanígy leblokkolhatnak, ha zöldjük van, és mégis jön keresztbe egy mentő. Nagyon sokszor tapasztalom, hogy valaki vezeti a saját kis autóját, de a külvilágból nagyon keveset fog fel. A saját jármű, és annak 1m sugarú körzete még megvan, azon túl teljes homály. Azt hiszem, a felvétel szereplői és ezek között lehet egy kis átfedés...
Az autókamera-portál
süti beállítások módosítása