Az autókamera-portál

2011. május 18. 09:00 - CarCam.hu

Megint sietnek...

A pár napja záróvonalazó Volvo szégyenlős kezdő ehhez a versenyzőhöz képest. Notarhoz hasonlóan én se nagyon tudok semmi okosat mondani.

A sietős-felezővonalas témában egy gyöngyszem, amit küldenék - no comment - tényleg ehhez már nem lehet mit hozzáfűzni.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://carcam.blog.hu/api/trackback/id/tr66614321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci9_9 2011.05.18. 10:21:44

Azért én hozzáfűznék. Az ugyan nem látszik, hogy a Suzuki előtt ballag-e valami, de max egy biciklit takarhat ki. Így viszont érthetetlen, miért kell 50 helyett 25-30-al vánszorogni az adott helyen. A felvétel készítője legalább hagyott helyet a szabálytalanul előzőnek. Az is érthetetlen, hogy a szembejövők miért ragaszkodnak a felezővonal érintéséhez. Az kétségtelen, hogy az előzést végrehajtó szabálytalan volt, de az én szememben legalább olyan szabálytalan az indokolatlanul lassan haladó suzukis is. Véleményem szerint itt a felvétel készítője választotta a legjobb megoldást, nem szabálytalankodott, de lehetőséget adott a mögötte jövőnek az előzéshez.

notar 2011.05.18. 13:42:27

Halkan jegyezném meg, hogy az záróvonal volt és ha a szembejövő nem húzódik le, akkor a CarCam esetében is már fenn lehetne egy frontális ütközést bemutató felvétel. Egyébként az adott forgalmi helyzetben nem éreztem bántónak az andalgást, nem látszik, de előttünk összefüggő kocsisor hullámzott előre-hátra.

magpet 2011.05.18. 14:25:38

Laci: bár ezt a helyzetet nem láttam, sok igazság van abban is, amit írsz. Nekem is az a véleményem, hogy egy tétova, forgalmat fölöslegesen feltartó autós veszélyesebb lehet, mint egy szolidan gyorshajtó. Nem csak a közvetlen - pl. ráfutásos - balesetveszély miatt, hanem azért is, mert fölöslegesen idegesíti fel a normálisan közlekedőket. Persze joga van 70 helyett 30-cal menni a Kerepesi úton a belső sávban, de ezzel felbosszant másokat, aki pedig ideges, nem képes úgy koncentrálni. Erre lehet azt mondani, hogy aki ideges, ne autózzon. Én viszont inkább azt mondom, hogy az ne autózzon, aki nem képes felvenni a forgalom ritmusát.

laci9_9 2011.05.20. 08:59:07

Notar: Ezzel kezdtem, hogy ebből a kamerállásból nem látszik, hogy a suzuki előtt ballag-e valami. Összefüggő sor esetében valóban teljhesen felesleges ugrálni. A szemből jövőknek viszont alapból az út jobb szélén a helyük, nem pedig bal kerékkel a felezővonalon. A képek alapján ezen az úton 3 autó simán elfér egymás mellett. Magpet: Tökéletesen igazad van. Sajnos a felvételből nem látszott, hogy sor van, vagy csak a suzukis a béna.

mezzanine 2011.05.29. 11:32:17

Tetszenek ezek a hozzászólások, mert emlékeztetnek a hagyományos magyar hozzáállásra, hiszen hát miért is lenne gáz záróvonalon előzni, veszélyeztetve a szembe jövőket, mert ez is olyan, mintha az adóbevallásba pár dolgot eltitkolok, végül is az állam is lop stb.. Végül is mindenki érvényesüljön, ahogy tud, a vidón szereplő autós épp így tudott, na bumm... Egyes emberek meg a villamoson zsebelnek ki másokat, de nekik is megbocsájtható, hiszen így legalább nem Mari nénire törik rá az ajtót és verik agyon, mindjárt sokkal jbb érzés. :) Szóval szerintem nagyon gáz, ami a videón van és én utálom az ilyeneket, mert most még csak itt csinálja, aztán legközelebb a bukkanónál főúton... Ha meg valaki szerint a sávok szarul vannak felfestve (indokolatlan záróvonal stb.), akkor az illetékeseknek kell jelezni és nem önbíráskodni kell. Bár tudom, hogy manapság efelé haladunk, de ez nem jó irány szerintem.

TLaci 2011.06.19. 00:01:49

A szembejövő út szélén buszsáv van, így a 3 sávból a középsőben jöhetnek csak szemből, amit végig záróvonal választ el. Senki nem tapossa a csíkot, a Suzuki előtt is haladnak. Mindenki szabályosnak látszik, csak aki hátulról érkezik az nem. Végül is a videó róla szól, nem tudom miért kell a többieket elemezni, esetleg belekötni. Az a lényeg, hogy van aki felsőbbrendűnek érzi magát, és a törvényre durván fittyet hányva a többiek emberi érzését sárba tiporva veszélyeztetik azok életét, egészségét, vagyonát, és mindezen keresztül esetleg a családjuk megélhetését. Mindenki láthatja ezt a videón, mégis lényegtelen dolgokon rágódnak egyesek. Inkább azon kellene filózni, hogy hogyan lehetne az ilyeneket megfékezni!

laci9_9 2011.06.21. 11:26:05

Mazzine: Azért mert valaki belátható úton átlépi a záróvonalat, még nem biztos, hogy tömegygilkos lesz belőle. Nem is lehetetlen, de szerintem nem valószínű. Az, hogy később felhívod az illetékesek figyelmét, visszamenőleg nem oldja meg az adott szituációt. Közlekedés esetében mindig az adott időben kell gyorsan és jól dönteni. Tlaci: Az adott helyet nem ismerem, és én a felvételen csak egy záróvonalat látok /lehet, hogy szemorvoshoz kellene mennem / valamint számomra az sem derül ki a felvételből, hogy ott buszsáv van. Aki arra jár az nyilván tudja. Így már érthető miért nem az út jobb oldalán haladnak a szembejövők. A többieket pedig azért kell elemezni, mert nem egyedül vagy az úton, a közlekedési szituációkban mindig többen szerepelnek és a reakcióid mindig a többiek cselekedetének a következményei. Engem is előztek már meg nagyon sokan /és még fognak is / úgy, hogy valamilyen szabályt megszegtek. Mégsem éreztem soha, hogy ezzel emberi érzésemet sárba tiporták volna. Az is igaz, hogy mindig figyelem a mögöttem zajló forgalmat is és ha valaki utólér, azt igyekszem minnél hamarabb magam elé engedni, hiszen ha utólért, akkor gyorsabb nálam. Ezt még rally versenyző koromból szoktam meg, ahol ez írott szabály. A közlekedésnek nem harcról kellene szólnia, hanem arról, hogy minnél hamarabb eljussunk A-ból B-be és ebben partnerei legyünk egymásnak. Nem kell generális kérdést csinálni abból, ha a másik esetleg kihasznált egy rést a forgalomban és elénk került. Tudni kell lemondani az elsőbbségről, a parkolóba a két fehér csík közé beállni stb... A lényeg szerintem az, hogy tekintettel kell lenni a többi közlekedőre.
Az autókamera-portál
süti beállítások módosítása