Az autókamera-portál

2011. december 04. 09:00 - NyenyeMákos

Vesedonor bringán

Tamás egy bátor bringást örökített meg. Átmenni a piroson tilos és veszélyes. Ugyanez bringával pedig erős felelőtlenség, hiszen egy kerékpáros mindenképp puhább és sérülékenyebb részvevő a közlekedésben, mint egy autós. Ha egy balesetben autós és bringás a résztvevő, nem kérdés, hogy ki húzza a rövidebbet. Az ilyen jelenetek után csodálkoznak a bringások, hogy olyan a megítélésük az autósok részéről, amilyen. Persze tisztelet (a remélhetőleg nagy többség) kivételnek.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://carcam.blog.hu/api/trackback/id/tr296614427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magpet 2011.12.04. 12:48:33

Most talán kapok a pofámra, de leírom: néha én is átcsúszok bringával a piroson. Ha pl. nincs keresztforgalom, "csak" egy gyalogátkelő, aminek láthatóan a környékén sincs senki, alaposan lelassítva átgurulok. Hasonló szokott megesni, ha jobbra kell fordulnom kis ívben, és minden tökéletesen belátható. (Megjegyzem, sok országban a pirosnál jobbra kanyar nem tilos, STOP-táblaként értelmezve megtehető). Nem mentség a szabály megszegésére, csak egy kis értelmezési segítség: bringával a megállás és indulás sokkal "rumlisabb" mint autóval. Ezért lehet az, hogy a bringások - ha egy mód van rá - próbálják elkerülni ezt a procedúrát. A felvételen látható pirosozás viszont - már amennyire a körülmények láthetók a furgontól - elég elmebeteg. Nem egyszerű kereszteződés, simán lehetséges keresztforgalom, mégis lassítás nélkül suhan át emberünk a piroson. Az ilyet azért nem szoktam erőltetni.

diego 2011.12.06. 16:08:53

Szerintem csak mentalista, és előre látta, hogy zöld lesz :-))
Az autókamera-portál
süti beállítások módosítása