Az autókamera-portál

2012. július 13. 09:00 - CarCam.hu

Eszetlen előzgetés

Mukker és a Smarty-1500HD egy rövid szakaszon gyűjtött két őrültet.

Gödöllő -- Szada. A két településtábla között az út hossza kb. 800 méter. Az út vége jobbos kanyar. Ahogy beér az út Szadára 40-es tábla, gyalogátkelő, járdasziget, kanyarodósáv mindkét oldalon, stb.
Érdemes ezen a 800 méteren nagyon sietni.
A birkacsorda halad Szada felé. Az élen a vezérbirka „bevásárlóturista" 50-nel rötyög -- mögötte szépen gyűlik a sor.
Jól láthatóan folyamatosan jönnek szembe de ez a második birkát (fehér puttonyos versenygép) nem zavarja, kimegy előzni. Majd félreállnak alapon -- mindenkinek szerencséje van -- centikre elkerüli a szembejövőt.
De itt még nincsen vége a történetnek. Ahogy közeledünk a kanyarhoz és elfogynak a szembejövők a sor végéről kisbusszal előzésbe kezd a legjobb képességű birka. Mivel kanyarban előz, ezért nem láthatja jönnek-e szemből és azt se nagyon tudja, hogy járdasziget, gyalogátkelő és elkanyarodósáv következik. Azért nem nagyon jön zavarba -- kövér gázzal baloldalt veszi a járdaszigetet. A szembejövő szerencsétlen lemegy az útról, hogy emberünk el tudjon haladni.
Szerencsére nem lépett le gyalogos az átkelőn aki logikusan csak balra nézett volna - hiszen ki számít autóra jobbról az átkelőn, főleg hogy járdasziget is van az út közepén. Az is szerencse hogy aki szembe jött le tudott menni az útról és az sem utolsó, hogy nem voltak a kanyarodósávokban sem...
Ilyenek vagyunk, ezért élmény ebben az országban közlekedni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://carcam.blog.hu/api/trackback/id/tr576614565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az autókamera-portál
süti beállítások módosítása