Az autókamera-portál

2014. január 18. 07:00 - light

Alkalmazásbemutató: AutoBoy BlackBox

A SensorVideoRecorder tehát magasra tette a lécet, csupán a háttérben működésen vérzett el. Mivel hosszú hónapokig nem érkezett hozzá frissítés, elkezdtem hát hasonló alkalmazásokat keresni, amelyeknek nem gond, ha közben mondjuk egy hívást fogadok.

Ebben szerencsémre segítségemre volt az Android Market, ami mutatta a hasonló alkalmazásokat. Akkoriban kis nézelődés után 3 alkalmazás maradt, amelyek a leírás szerint background recordingot ígértek. Hármuk közül annak idején az AutoBoy BlackBoxot választottam.

 

Kb. másfél évig használtam az apróbb hibái mellett, végül idén nyáron lett kegyvesztett. Korábban már 1-2x előfordult, hogy lefagyott, illetve nem törölte le a rendelkezésre álló könyvtárba készített videókat, és elkezdett 0 KByte-os fájlokat készíteni, miközben én abba a hiszemben voltam, hogy rögzít. Hosszú ideig ehhez sem érkezett frissítés, így hát mennie kellett.

Most, hogy a teszt kedvéért újra leszedtem, láttam, hogy érkezett hozzá hibajavítás, és az elmúlt 1 hónap alatt nem tapasztaltam a korábban megszokott rendellenességeket.

Indítás után a kezdőképernyő start gombját megérintve, már indul is a felvétel, de ezt a "macerát" akár automatizálhatjuk is a beállításokban. Plusz pont jár neki, hogy van integrált videólejátszója, ahol a készített fájlokat nemcsak megnézni, hanem megosztani és törölni is tudjuk. Lehetőségünk van archiválni a felvételt, de észrevételeim szerint ez csak a lejátszón belül helyezi át a videót az archív fülre, az SD kártyán ugyanott marad, azaz semmi nem menti meg a törléstől, ha beállítottunk egy maximum méretet, amit az app használhat.

Main Menü 

A jól megszokott fogaskerekes ikon alatt testre szabhatjuk a programot:

A teljes képernyős mód használatakor elrejtjük az értesítési sávot, a gyorsindítással pedig a korábban említett macerát küszöbölhetjük ki, azaz indítás után egyből indul a felvétel. A hálózati üzemmóddal megelőzhetjük, hogy a kijelző elsötétüljön. Értesítést kérhetünk, ha a GPS használatát nem engedélyeztük, a következő opció kikapcsolásával pedig a koordinátákat irathatjuk ki a felvételi képernyőre. Ellenkező esetben, a mobil adatokat használva a hozzávetőleges címet jeleníti meg.

Ha a gyorsulásérzékelő használatát és érzékenységét beállítjuk, akkor lehetőségünk adódik ütközés esetén egy előre beállított hívószám automatikus tárcsázására.

A felvételi beállításoknál az első pipát a háttérben működéshez tehetjük. Már csak azért is biztosak lehetünk, hogy működik a háttérben, mert újításként, ha átváltunk egy másik alkalmazásra, egy kis ablakban továbbra is láthatjuk a kamera képét, amit igény szerint átméretezhetünk, áthelyezhetünk, leállíthatunk, újraindíthatunk, elrejthetünk, vagy egyszerűen kikapcsolhatunk.

A soron lévő lehetőség, a belső tárhely helyett az SD kártya használata, ahol megadhatjuk, hogy mekkora helyet tartunk fenn az elkészült videóknak. Választhatunk folyamatos felvétel, és csak az ütközések rögzítése között. Egy minimális fájlméret is megadható, ami alatt nem menti el a felvételt. A bejövő hívások esetén leállítathatjuk a videókészítést. Ez az eshetőség talán olyanoknak lehet hasznos, akik állandóan videóhívásokat fogadnak, és így megakadályozhatjuk, hogy a két kamerát használó alkalmazás összevesszen.

További alternatívánk, hogy akár álló módban is rögzíthetünk a telefonnal, és egy kis térképet is megjeleníthetünk. A videó hosszát 1 és 60 perc között, az ütközést követően a leállást pedig 1 másodperctől 60 percig állíthatjuk. Opcionálisan hangot is rögzíthetünk, videó minőséget állíthatunk, kiválaszthatjuk a videótömörítési eljárást, és a felbontést. Előbbi a 3gpp, h264 és mp4 hármasból választható, utóbbi a 176x144-től a Full HD-ig (1920x1280) állítható.

A haladó beállításokban a dokkolóba helyezéshez köthetjük a felvétel indítását. Beállíthatjuk, hogy merülő akksi, vagy a töltő lecsatlakoztatása esetén, mikor  álljon meg az addigi rögzítés. Itt kapcsolható be a lebegő nézet, miközben mást csinálunk, és végezetül az éjszakai mód, amely azt ígéri, hogy tisztább felvételeket készít sötétben.

Ha az elkészült videóra ráhelyezné a koordinátákat és a sebességet, vagy erre valami lehetőséget adna, megkapná a tíz pontot, így csak kilencet kap, mert majdnem tökéletes.

Értékelés: 9/10

Címkék: android
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://carcam.blog.hu/api/trackback/id/tr66614693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az autókamera-portál
süti beállítások módosítása