Az autókamera-portál

2014. január 31. 07:00 - light

Alkalmazásbemutató: Witness Driving

2012 nyarán, miközben én javában használtam már az AutoBoyt, megláttam itt egy videót, ami bizonyította, hogy létezik alkalmazás, ami az elkészült videón megjeleníti a hőn áhított adatokat (sebesség, idő, koordináták). Ugyan egy iPhone appről volt szó, de szerencsére a fejlesztők gondoltak a pórnépre is, és készítettek android átiratot is.

 

 

Sajnos már az elején kiderült, hogy szinte az összes erényét felsoroltam az első bekezdésben. Kezdjük azzal, hogy nincs background recording. Emlékszem, hogy a régebbi telefonomon véletlenszerűen lefagyott, de a mostanin ezt nem produkálta. Elméletileg felvétel közben átválthatunk a Google Térképre, de nekem nem töltötte be, csak egy négyzetrácsos "vaktérképet". Ötletes megoldás viszont a mentés gomb, amely funkciót a jobb autós kamerák is tudják, azaz, ha egy történést mindenképp meg szeretnénk őrizni, akkor megnyomjuk, és a program áthelyezi egy másik könyvtárba, ahol biztonságban lesz a felülírástól.

A rögzítési képernyőn kezelősávján ezen kívül még egy fotózás gomb, és a felvétel indítása/leállítása gomb helyezkedik el. A kijelzőn az aktuális videó hosszát, a sebbességünket és az irányt láthatjuk. Ez utóbbi egyébként nálam beállt stabil Kelet 89°-ra.

A beállítási lehetőségeink viszonylag korlátozottak.  A videó hossza max. 6 perc lehet, melyekbol 3, de maximum 10 darab marad meg a könyvtárban, így összesen 1 órányi anyagot tudunk rögzíteni. Az első oldalon még a G szenzor érzékenységét, és a videó minőségét (Low/High) állíthatjuk.

 

A következő oldalon elsőként a brit és az SI mértékegységek használata közül választhatunk. Aztán jön egy beállítás, hogy egy bizonyos sebességhatárt túllépve automatikusan átvált térkép nézetre. Valahol ezt is egy hasznos funkciónak tartom, de mint említettem, nálam nem tölti le a térképet. Utolsó fícsör egy pánik gomb, amit megnyomva az összes ideiglenes videó törölhető.

A főmenüben található még a baleset menüpont, melyben felvehetjük a másik fél, és az esetleges tanúk adatait, ezen kívül még fényképkészítésre van lehetőség.

Főmenü 

Utoljára hagytam a fájlkezelő bemutatását. Megnézhetjük a rögzített videót, akár térkép nézetben is (már ha látszana az atlasz). A kiválasztott videót megtarthatjuk, ekkor felhasználói státuszba, és egy másik, biztonságos könyvtárba kerül. Az export gomb szolgálná azt a célt, hogy később a videónkra ráhelyezzük a felvételkor rögzített adatokat. Ezt megnyomva egy wei kiterjesztésű fájl készül, amit a fejlesztő oldaláról letöltött Video Exporter programba betöltve, elvileg elkészítené a feliratozott videót. A procedúra végén kiírja, hogy az exportálás befejeződött, de az mp4 fájlnak hűlt helye sincs.

Ha legalább ez utóbbi funkciója működik, elgondolkodtam volna a használatán, attól függetlenül, hogy csak a 480p (720x480) felbontást tudja. Végül rájöttem, hogy olyan app úgysem létezik, ami az összes kívánalmamnak megfelel, ezért aztán visszatértem az AutoBoyhoz.

Értékelés: 6/10

 

Címkék: iphone android
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://carcam.blog.hu/api/trackback/id/tr756614699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az autókamera-portál
süti beállítások módosítása