Az autókamera-portál

2011. december 28. 09:00 - NyenyeMákos

Amikor a papa tolja a sort

Mukkernek egy igen érdekes jelenséget sikerült megörökítenie. Lássuk hogyan élte meg.

Két nappal karácsony előtt, M3 Miskolc felé valahol a mogyoródi kijárat magasságában.
Spanyol rendszámú de valószínűleg ukrán vendégmunkások ténferegnek hazafelé. Valószínűleg legalább negyven-ötven óra folyamatos vezetéssel és többszáz év közlekedési kultúrával a hátuk mögött, szemmel láthatóan nem nagyon tudják mit csinálnak. Vagy alszanak, vagy nem tudják mi az a jobbratartás - vagy jó eséllyel mindkettő...
Percek óta poroszkálunk a világtalanok mögött. Hiába van hely a jobb oldalon, a keleti rokon 110-120-as tempóval, komótosan előzgeti a kamionokat.
A képen látható légbeömlő egy 350 lóerős szerkezetet levegőztet, ettől függetlenül türelmesen várok, nem villogok és nem tologatom a szerencsétlent. Mögöttem csatahajó méretű Volvo. Szintén türelmesen vár, nem villog, nem helyezkedik.
A Volvo mögött tipikus magyar versenyző. Economy minusz autójával - amiben a lehajtható napellenző az összes extra - folyamatosan jelzi, hogy Ő bizony nagyon siet. A Volvo seggében néha a füvön, a szalagkorlátot súrolva - néha az elválasztó vonalon félig...
Aztán az ukrán/spanyol felébred és úgy dönt kimegy a jobb oldali sávba - de ekkor a versenyző is kivág és jobbról előzi a sort. Majdnem meg is csinálják egymást a spanyol/ukránnal.
Természetesen az egész sornak be kell fékezni, hogy az economy minuszos versenyző jobbról be tudjon előzni.
Aztán a gödöllői kijáratnál utolértem a ***-*** [adatvédelmi okokból törölve, a szerk.] rendszámú, 1.4-es Honda Civic tipusú "bevásárlókocsit". Gondoltam megnézem magamnak azt a felelőtlen kamaszt aki ilyen baromságot csinált. Legnagyobb meglepetésemre a volánnál egy szemüveges öregember ült, az anyósban meg a mami.
Aztán elkanyarodtak a Tesco felé - valószínűleg karácsony előtti farhát leárazás volt és oda siettek ennyire...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://carcam.blog.hu/api/trackback/id/tr706614463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az autókamera-portál
süti beállítások módosítása